Nagyvilág

2008.05.31. 20:29

NATO-katonák haltak meg az afganisztáni merényletben

<p>Két NATO-katona vesztette életét és négy megsebesült, amikor öngyilkos merénylő felrobbantott egy gépkocsiba helyezett bombát Dzsalabad városában szombaton - közölte az afganisztáni nemzetközi haderő (ISAF).</p>

Az afgán honvédelmi minisztérium szóvivője korábban annyit mondott, hogy a terrorakció "külföldi csapatok" ellen irányult.

A kelet-afganisztáni város központjában elkövetett támadásért a tálib lázadók egy csoportja vállalta a felelősséget. A belügyminisztérium szerint a merényletben öt civil polgár is megsebesült. Az ISAF azt nem közölte, hogy a megsérült és áldozatul esett katonák milyen nemzetiségűek voltak.

Az ISAF negyven ország mintegy 50 ezer katonáját állomásoztatja az országban - a Kelet-Afganisztánban tartózkodó katonák többsége amerikai állampolgár. A nemzetközi erők 67 katonája esett el idén Afganisztánban, többségük harci cselekményekben. A pakisztáni határhoz közel eső körzetben legutóbb két napja követtek el hasonló öngyilkos robbantást; akkor három afgán civil vesztette életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!