Nagyvilág

2008.05.06. 10:08

Kárpátaljai a véres bankrablás egyik elkövetője

<p>Lemberg – Illetékes forrásoktól eredő információk szerint a múlt hónapi lembergi (lvivi), halálos áldozatot is követelő bankrablás egyik elkövetője kárpátaljai illetékességű.</p>

A Lemberg megyei nyomozók letartóztattak három személyt, akit az áprilisi banki rablógyilkossággal gyanúsítanak. Egy magát megnevezni nem kívánó hivatalos forrás tudomása szerint az egyik rabló kárpátaljai lakos.

A 25, 31 és 30 éves személyek letartóztatásakor a nyomozók lefoglaltak egy cseh gyártmányú, 7,62 milliméter kaliberű gépfegyvert, egy 1945-ben készült, ugyanolyan kaliberű Nagan maroklőfegyvert, továbbá 17 darab, az említett fegyverekbe való lőszert.

Mint arról korábban beszámoltunk, április 26-án rablótámadás érte az Oscsadbank (Takarékbank) egyik lembergi fiókját. Amikor a pánikba esett banki személyzet – két nő – sikoltozni kezdett, a rablók tüzet nyitottak. A fiók egyik pénztárosa a helyszínen életét vesztette, míg munkatársnőjét súlyos állapotban szállították kórházba.

– Palkó István –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!