Nagyvilág

2008.05.19. 14:43

Kína: egy hét után újabb túlélőre bukkantak

<p>Kína - Egy héttel a földrengés után, helyi idő szerint hétfő délelőtt újabb túlélőket találtak a kínai mentőegységek: két asszonyt sikerült kimenekíteniük a romok alól. <BR /></p>

A 61 éves Li Lingcuira a földrengés által legjobban sújtott Bejcsuan városában bukkantak. A Xinhua állami hírügynökség szerint az asszonyt több törött csonttal és fertőzéssel szállították kórházba. Az ötvenéves Wang Fahzenre Dejang városában egy szénbányához tartozó épület romjai alatt találtak, állapotáról azonban egyelőre nem közöltek részleteket.

A hatóságok szerint mintegy tízezer ember rekedt a romok alatt a földrengés után, az idő múlásával azonban egyre kevesebbet találnak meg közülük élve. Szakértők szerint ugyanis egy földrengés során a romok alá szorultak túlélési esélye három nap után rohamosan csökken.

Kínában eközben háromnapos gyász kezdődött az áldozatok emlékére. Reggel a szokásos zászlófelvonási ceremónia után rögtön félárbocra eresztették a lobogókat. A legújabb adatok alapján a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű földrengés 32.500 ember halálát okozta, miközben a természeti katasztrófa egész városokat törölt el a föld színéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!