Nagyvilág

2008.05.11. 13:00

Újabb tornádók az Egyesült Államokban

<p>USA - Legkevesebb tizenegyen meghaltak, amikor újabb forgószelek söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén szombaton - közölték helyi illetékesek.</p>

12:55: Már 18 halottja van az amerikai tornádóknak

A legfrissebb adatok szerint tizennyolcra emelkedett az Egyesült Államok középső részén szombaton pusztított tornádók halálos áldozatainak a száma.

A forgószelek főkét Oklahoma és Missouri államokban hagytak maguk után halálos áldozatokat. Ottawa megyében hatan haltak meg és több épület vált a földdel egyenlővé. Picher városában több embert még eltűntként tartanak nyilván. Missouri és Kansas államok határán Seneca és Neosho városokban többen megsérültek, miután a településeken áthaladt egy tornádó.

Missouri államban összesen tizenketten vesztették életüket, de a hatóságok attól tartanak, hogy a romok alatt még több halottra bukkannak a nap folyamán.

9:24: Az oklahoma-állambeli Picher városában hat emberéletet követelt egy tornádó, míg Senecában hárman vesztették életüket egy forgószél miatt. Mindkét településen házak váltak a földdel egyenlővé, többen a romok alatt rekedtek, sokan megsérültek. Missouri állam délnyugati részén ketten haltak meg, miután több vihar okozott pusztítást.

Arkansas államban legutóbb február 5-én haltak meg a legtöbben, szám szerint tizenhárman, amikor szintén több tornádó söpört végig az Egyesült Államok középső területein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!