Nagyvilág

2008.05.31. 17:31

Ismeretlen rovar csípésétől halt meg egy kisfiú

<p>Kelet-Ukrajna – Egy kisgyerek meghalt, egy másik életét pedig éppen csak sikerült megmenteni Donyeck megyében, miután ismeretlen rovar csípte meg őket.</p>

Az egy éves és két hónapos kisfiút Scsurovo község határában, a helyi folyóparton kialakított strandon csípte meg egy rovar, amely a szülők elmondása szerint hasonlított egy bögölyre, ám ők ilyet még nem láttak.

A gyermek bőrén a csípés helyén kiterjedt véraláfutás keletkezett, ennek ellenére szülei nem vitték orvoshoz, s az éjszakát a turistatelepen töltötték. Csak akkor kezdtek el aggódni, amikor a gyermekük már hosszabb ideje képtelen volt pisilni. Ekkor beszállították a helyi kórházban, ahol a kisfiú még a vizsgálatok közben életét vesztette.

A törvényszéki kórbonctani vizsgálat eredményei szerint a gyerek halálát a rovarcsípés által előidézett allergiás sokk okozta.

Egy nappal később, kedd folyamán hasonló panaszokkal szállítottak kórházba Kramatorszkban egy kisgyermeket. Az ő életét sikerült megmenteni. A gyerek rosszullétét ebben az esetben is egy bögölyhöz hasonló, eddig nem látott rovar csípése okozta.

Véletlenül gyomirtóval permeteztek egy ukrán falut
Ukrajna - Egy falura szórta le a gyomirtó permetet véletlenül egy mezőgazdasági repülőgép Luganszk megyében. A településen hullanak a háziállatok, kipusztultak a növények, a helyi lakosok pedig hányingerre és fejfájásra panaszkodnak.

Megölte 11 hónapos kislányát
Letartóztattak egy állapotos asszonyt csütörtökön Dél-Kaliforniában, miután a mansfieldi rendőrség szerint bevallotta, hogy megölte 11 hónapos lányát.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!