Nagyvilág

2008.05.09. 06:43

Hallgasd élőben az afganisztáni csatazajt!

<p>Majdnem sokkot kaptak egy Afganisztánban harcoló amerikai katona szülei, amikor üzenetrögzítőjükön három percen keresztül hallgatták, amint fiuk tűzpárbajba keveredett a csatamezőn. <dia width="900" height="700" alt="Afganisztán 2008.05.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Afganiszt_n_2008_05_08_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Afganisztán 2008.05.08." /></a></dia></p>

A 22 éves Stephen Phillips lázadókkal harcolt a csatamezőn, amikor mobiltelefonja véletlenül bekapcsolt, és az Egyesült Államokban élő szülei számát tárcsázta. Mivel a házaspár nem volt otthon, bekapcsolt az üzenetrögzítő, és élőben vette a tűzharc hangjait.

A fiatal katona a csata előtt nem sokkal beszélt a szüleivel, a harcban pedig nem vette észre, hogy benyomódott az újrahívó gomb. Szülei később azt mesélték, hogy majdnem sokkot kaptak, amikor hazamentek a vásárlásból, és meghallották a felvételt. „Stephen barátja éppen egy éve halt meg Irakban, és csak arra tudtam gondolni, hogy biztosan ez az utolsó alkalom, hogy hallom a fiam hangját” – mondta az édesanya.

Szerencsére a harcban senki nem sérült meg, és néhány órával később az ijedt szülők tudtak beszélni gyermekükkel. A felvételt később a katona testvére feltette a YouTube internetes videómegosztó oldalra, ahol azóta már 200 ezren hallgatták meg az afganisztáni csata zaját.

  • Nyolcvanezer áldozat
  • Kitüntették Harry herceget
  • Sörkoporsó
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!