Nagyvilág

2008.05.13. 16:43

Burmában tovább nőtt az áldozatok száma

<p>Harmincnégyezer fölé emelkedett a mianmari (burmai) ciklon halálos áldozatainak száma, miközben majdnem 28 ezer ember keresnek a dél-ázsiai országban - jelentette kedden az ország állami rádiója.</p>

"A legfrissebb információk szerint a Nargis ciklon pusztítása után 34.273-ra emelkedett a halottak száma, 1403 sebesültről tudnak a hatóságok és további 27.836 embert keresnek" - közölte helyi idő szerint kedden kora este az állami rádió. Az ENSZ ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a katasztrófa áldozatainak száma elérheti a százezret, és továbbra is aggasztó az ellátás nélkül maradt másfél millió túlélő sorsa.

Eközben hétfőn megérkezett az országba az Egyesült Államok első segélyszállítmánnyal megrakott katonai gépe, és a Fehér Ház jelezte, hogy további két gépet indítanak a katasztrófa sújtotta országba. Mianmarba ugyan egyre több segélyszállítmányt engednek be, de az ENSZ szerint ez önmagában kevés lesz, ha a katonai junta nem engedi be a segélyszervezetek munkatársait is az országba.

A katonai vezetés közlése szerint a katasztrófa sújtotta területek nagy része továbbra is el van zárva a külvilágtól, és csak helikopterekkel tudnak segélyeket juttatni a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!