Nagyvilág

2008.04.27. 10:40

Túl sok alkoholt ittak az ausztrál lányok

<p>Váratlan lépést hajtott végre a kormányzat Ausztráliában vasárnap: 70 százalékkal megemelte az előrekevert koktélok, az ún. alcopop italok adóját. A canberrai vezetés azért döntött így, mert a felmérések szerint -elsősorban a tini lányok- elképesztő mennyiséget fogyasztottak az italokból.</p>

Nicola Roxon egészségügyi miniszter azt mondta, hogy a "felmérések szerint a fiatalok nagyon árérzékenyek. Így ha az emelés számukra elrettentő, akkor sikeres döntést hoztunk"- vélekedett a tárcavezető.

Mint mondta: a különböző alcopopok ára üvegenként akár 1.30 ausztrál dollárral (csaknem 200 forint) is emelkedhetnek, attól függően, hogy mennyi az alkohol az általában három deciliteres flakonokban.

Roxon szerint égető szükség volt a lépésre, mert a felmérések szerint a fiatalok, és elsősorban a lányok rengeteg alkoholt fogyasztanak. Ez pedig már szinte "kulturális problémának" számít Ausztráliában.
  • Tinédzser kocsmák
  • Moszkva felkészült az ivászatra
  • Lindsay Lohan megint részegen száguldozott
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!