Nagyvilág

2008.04.22. 16:43

Elütötte a guberálót a kukásautó az athéni szeméttelepen

<p>Meghalt egy terhes tizenhét éves lány, amikor egy athéni szeméttelepen elütötte a kukásautó - mondta a telep munkásszövetségének vezetője kedden.</p>

A román lány múlt pénteki halála volt az első ilyen súlyos eset, de már többször kellett a szemét közé szorult embereket kimenteni - mondta a szövetség elnöke.

Több mint háromszáz bevándorló veszélyezteti az életét azzal, hogy a telepen a szemétben turkál - tette hozzá Georgiosz Hardasz, a dolgozók szövetségének elnöke. A lerakat közelében összetákolt házakban laknak, és a telep dolgozói már négy éve panaszkodnak a helyzet miatt - mondta a férfi. Fémhulladékot és más újrahasznosítható anyagot keresnek, de van, aki ételt, ruhát és bútort is gyűjt. Miután besötétedik, még a gyerekeiket is kihozzák az asszonyok - mondta egy munkás egy görög lapnak.

A görög fővárostól nyugatra lévő telepre naponta 6500 tonna hulladékot szállítanak. Ez Athén egyetlen szemétlerakata. A környezetvédelmi minisztérium még hármat engedélyezett a főváros környékén, de két érintett területen már tiltakoznak a közelben lakók.

  • Tragikus buszbaleset  Buszbaleset Spanyolországban 2007. 04.20
  • Saját halálát filmezte le  Saját halálát filmezte le 2008.04.18.
  • Ágyékon lőtte magát
  • Ágyban gázolták el a fiút
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!