Nagyvilág

2008.01.02. 10:58

KENYAI ZAVARGÁSOK - A szafarira indult magyarok is biztonságban vannak

<p>Körülbelül 415 magyar van Kenyában, a nairobi magyar nagykövetség információi szerint mindannyian jól vannak.</p>

A fővárosban 14 magyar van, emellett hat turista kedden vidékre ment szafarira - ők húszan szerdán térnek vissza az Indiai-óceán partján lévő szálláshelyükre. Csütörtökön a tervek szerint 180 magyar turista tér vissza Magyarországra - mondta a Független Hírügynökségnek szerdán Kocsis András nairobi magyar konzul.

Kenyában a múlt csütörtöki elnökválasztást követően robbantak ki zavargások, az áldozatok száma szerdai bejelentés szerint már 316-ra emelkedett.

A kenyai magyar konzul elmondta, hogy a csütörtökön induló heti rendszeres charterjárat körülbelül 180 turistát szállít vissza Magyarországra, és ugyanennyit tud Kenyába vinni. Az Indiai-óceán partján lévő turistaszálláshelyek és a strandok környékén, ahol a magyarok többsége van, továbbra is teljes a nyugalom.

A Külügyminisztérium hétfőn felhívta a Kenyába látogató magyarok figyelmét, hogy kirándulásokat csak a biztonsági helyzet stabilizálását követően, és kizárólag szervezett formában, bejegyzett utazási irodákon keresztül tegyenek. A Külügyminisztérium arra kéri a Kenyába utazni szándékozókat, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a kenyai eseményeket, valamint a Külügyminisztérium honlapján közzétett felhívásokat.

Magyar állampolgárok vészhelyzetben a 00 254 733 762 943 telefonszámon napi 24 órán át hívhatják a nairobi nagykövetség konzuli ügyeltét, illetve a Külügyminisztérium ügyeletét a 458 10 00 számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!