Nagyvilág

2008.01.02. 21:16

Elhalasztott választás Pakisztánban

<p>A meggyilkolt Benazir Bhutto volt kormányfő pártja, az ellenzéki Pakisztáni Néppárt (PPP) részt vesz a február 18-ra halasztott törvényhozási választásokon – jelentette be szerdán a PPP szóvivője. <DIA width="430" height="690" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Elhalasztott_v_laszt_s_08_01_02_/Bildseite1.shtml , SERIE ,430,690)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Elhalasztott választás 08.01.02." src="http://media.vol.at/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az országos választási bizottság nem sokkal korábban hozta nyilvánosságra az eredetileg január 8-ra kitűzött szavazás elhalasztásáról szóló döntést. Az intézkedést az ellenzéki politikus meggyilkolásával és az azóta dúló erőszakkal indokolta. A PPP kereken elutasította a választások elhalasztását.

A legerősebb ellenzéki formáció egyik illetékese, Babar Avan azt mondta, hogy Pervez Musarraf elnök a vereségtől fél, és az intézkedés miatt az ellenzék hívei újra utcára vonulhatnak, és zendülések törhetnek ki. A szavazás elhalasztása csak ürügy, hogy időt nyerjenek és megtalálják a megfelelő eszközöket a választások elcsalására – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!