Nagyvilág

2008.01.02. 07:10

Bombamerénylet Srí Lankán

<p>Legkevesebb 5 ember meghalt és 28-an megsebesültek szerdán Srí Lanka fővárosában, egy katonai busz ellen elkövetett merényletben. A rendőrség szerint a Tamil Tigrisek helyezték el a bombát a forgalmas úton.</p>

A merényletben a katonákon kívül több civil is megsérült. A bomba egy hotel közelében robbant fel a fővárosban, Colombóban, egy olyan kerületben, ahol több katonai és rendőrségi épület is van. A hotelben komoly károk keletkeztek, és a dolgozók között is vannak sérültek. A colombói nemzeti kórház igazgatója azt mondta, a sérültek többsége civil, heten vannak súlyos állapotban. A halálosáldozatok közül hárman azonnal meghaltak, ketten pedig útban a kórház felé vesztették életüket. Az egyik halott katona volt.

A szigetország északi részén az utóbbi hetekben kiújultak a harcok. Kedden egy fegyveres agyonlőtt egy tamil parlamenti képviselőt egy hindu templomban. December elején szintén egy busz ellen követtek el merényletet, akkor 16 civil vesztette életét. Az ország katonai vezetői a Tamil  Tigrisek elleni győzelmet ígértek az újévre. A Tamil  Tigrisek nevű szeparatista szervezet már évtizedek óta fegyverrel, sőt terrorista merényletekkel is harcol az ázsiai szigetország, a volt Ceylon északi részének elszakadásáért. A harcoknak több ezer halálos áldozata van.

Kapcsolódó cikk

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!