Nagyvilág

2007.12.30. 11:27

Újabb tömegtüntetés a kormány ellen

<p>Naudero - Több ezer ember gyűlt össze vasárnap a Bhutto család ősi birtokán, a Pakisztán déli részén lévő Naudero településen, hogy a háromnapos gyász utolsó napján tüntessenek a pakisztáni kormány és Pervez Musharaf ellen.</p>

A tömeg megátkozta és gyilkosnak nevezet a hatalmon lévő elnököt. A családi birtokon gyűlik össze vasárnap Benazir Bhutto vezett Néppárt vezetősége is. A politikusasszony fia, a mindössze 19 éves Bilaval felolvassa édesanyja politikai végrendeletét, majd a párt dönt arról, hogy a történtek után indulnak-e a január 8-i választásokon.

A kormányt és Musaraf elnököt szidalmazó tömeg előtt Bhutto férje, Aszif Ali Zardari azt mondta, hogy felesége a demokráciáért és Pakisztánért áldozta fel életét. "Folytatjuk Benazir küldetését" - tette hozzá.

Közben Karacsiban, Bhutto szülővárosában emberek tucatjai zarándokolnak el a politikusnő házához, és virágfüzérrel díszített arcképeit helyezik el az épületnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!