Nagyvilág

2007.12.24. 12:27

Filmsztár lesz Knutból

<p>A berlini állatkert alig több mint egyéves jegesmedvéje filmsztár lesz. A Knutról készült filmet jövőre, húsvét előtt kezdik vetíteni Németországban.</p>

A dokumentarista és fiktív elemeket is tartalmazó alkotásban a berlini jegesmedvén kívül szerepet kap egy jegesmedve család és egy fehéroroszországi barnamedve páros is.

A film a "Knut és barátai" címet kapta, a publikum pedig március 6-tól válthat rá jegyet Németországban.

Michael Johnson rendező és csapata a film utómunkálatait végzi a következő hetekben Berlinben. A premier egybe esik Knut egy évvel korábbi bemutatkozásával. A bocsot 2007 márciusában láthatta először a berlini állatkert publikuma.

Idén eddig 3 millióan keresték fel az 1844-ben megnyitott parkot. 2,5 millióan kifejezetten a kis jegesmedve miatt váltottak jegyet. Az immáron 120 kilós, kamaszodó Knut 2008-ban várhatóan másik németországi állatkertbe költözik, mert jelenlegi otthonát már kezdi kinőni.

Knut azután keltette fel a világ figyelmét, hogy egy állatvédő azt javasolta: altassák el a medvebocsot, akit testvérével együtt elhagyott az anyjuk. A másik bocs elpusztult, ekkor a berlini állatkert úgy döntött, hogy Knutot megmenti.

A macit márciusban mutatták be a nagyközönségnek: négyszáz újságíró jelent meg, hogy az eseményről tudósítson, világsztárrá téve az állatot. Knut még a Vanity Fair című magazin német kiadásának a címlapjára is felkerült: a címlapfotót a legendás fényképész, Annie Leibovitz készítette.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!