Nagyvilág

2007.11.04. 15:15

Menekült kubaiak szurkáltak Bicskén

<p>Bicske - A hazánkban néhány hete menekült státuszt kapott kubaiak szurkáltak meg három magyart egy bicskei kocsmában - értesült a Független Hírügynökség.</p>

A megtámadottak közül ketten könnyebben sérültek, harmadik társuk életveszélyes állapotban került kórházba. A hírügynökség úgy tudja, hogy a nyomozást nehezíti, hogy a hajnali támadásban megsérültek és a külföldiek is erősen ittasak voltak, de a rendőrök munkáját a nyelvi nehézségek is hátráltatják.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a hírügynökségnek elmondta, hogy csoportos garázdaság miatt hallgattak ki 7 embert, akik a késelésbe keveredtek, de egyelőre senkit nem vettek őrizetbe. A szóvivő arról nem nyilatkozott, hogy a külföldiek azok a kubaiak lennének, akik néhány hete kértek és kaptak menekültstátuszt.

Azt is vizsgálják, hogy a külföldiek vagy a helyiek kezdték a veszekedést. Idén októberben 28 olyan kubai kért és kapott menedékjogot hazánktól, akik korábban a guantanamói amerikai katonai bázison éltek. Elhelyezésükről a Baptista Szeretetszolgálat gondoskodik, ellátásuk egy részét pedig egy évig az Egyesült Államok kormánya fizeti.

Kapcsolódó cikk

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!