Nagyvilág

2007.11.15. 14:19

Agyonlőttek két gyereket

<p>A korábbi miniszterelnök, Benazir Bhutto házi őrizete ellen tiltakozott egy csoport, amikor a tüntetők között valaki lövöldözni kezdett és a 11-12 éves fiúk meghaltak.</p>

Ezek voltak az első halálesetek a szükségállapot alatt, amelyet Pervez Musarraf pakisztáni elnök vezetett be november 3-án. Bhuttót másodszor helyezték házi őrizet alá kedden, a kelet-pakisztáni Lahore városban.

Musarraf decemberig leteszi az egyenruhát

Pervez Musarraf, pakisztáni államfõ december 1-ig lemond a hadsereg fõparancsnoki tisztérõl és leteszi az egyenruhát. Ezt az ázsiai ország nemrég kinevezett fõügyésze jelentette be csütörtök délután, egy sajtóértekezleten.

Malik Mohammad Khajjum hozzátette, hogy mindezt maga az elnök közölte vele.

Musarraf 1999-ben, vértelen puccsal került hatalomra Pakisztánban. Az utóbbi idõben belföldrõl és külföldrõl egyaránt megszaporodtak a követelések, hogy mondjon le katonai tisztségérõl és a januárra tervezett általános választáson csakis civilként induljon.

Bhutto pártjának egyik szóvivője tagadta, hogy a szervezetnek bármi köze lenne a lövöldözéshez. Szerinte a drogmaffia áll a tüntetéseken kialakuló erőszak mögött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!