Nagyvilág

2007.10.29. 15:59

Életfogytig tartó börtönt kapott az orosz sakktáblás gyilkos

<p>A 33 éves férfire 48 gyilkosságot, és három gyilkossági kísérletet tudtak rábizonyítani, bár ő azt állítja, hogy legalább hatvan embert ölt meg.</p>

A célja az volt, hogy a sakktábla mind a 64 mezőjére jusson egy halott.

Alekszandr Picsuskint 2006 júniusában fogták el, 11 nappal azután, hogy végzett utolsó áldozatával a Moszkva külterületén található Bicsevszkij Parkban. Az első gyilkosságot 1992-ben hajtotta végre: egy iskolatársa volt az áldozat.

A többi áldozatával 2002 és 2006 között végzett a parkban: áldozatait vodkával csábította magával, majd a lerészegedett embereket egy kalapáccsal halálra verte, és egy csatornába lökte. Állítása szerint egy kivételtől eltekintve az összes áldozatával a parkban végzett: ezért az orosz sajtóban bicsevszkiji gyilkosként is emlegették.

A moszkvai bíró az életfogytig tartó börtön mellett pszichiátriai kezelésre is kötelezte a férfit. A bíró elmondta, hogy bár Picsuskinnak vannak mentális problémái mégis épelméjű, és nem menekülhet meg a felelőségre vonás alól.

Oroszországban a halálbüntetés 1996-os felfüggesztése óta az életfogytig tartó börtön számít a legsúlyosabb ítéletnek. Picsuskin ügyvédei egyelőre nem döntöttek arról, hogy fellebbeznek-e a döntés ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!