mozi

2013.05.09. 16:59

Összeállt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál magyar versenyprogramja

Budapest, 2013. május 9., csütörtök (MTI) - A háromtagú előzsűri döntése nyomán megszületett a júniusi Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) magyar versenyprogramja - közölte csütörtökön a fesztivál sajtóirodája.

Budapest, 2013. május 9., csütörtök (MTI) - A háromtagú előzsűri döntése nyomán megszületett a júniusi Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) magyar versenyprogramja - közölte csütörtökön a fesztivál sajtóirodája.

A 174 nevezett alkotásból 23 egyedi rövidfilmet, 19 tévésorozat-epizódot, 12 videoklipet, 50 alkalmazott animációt és 41 diákfilmet válogatott be a 11. alkalommal megrendezésre kerülő versenybe Haris László fotográfus, Kiszely Ágnes, a Kecskeméti Ciróka Bábszínház vezetője és Demeter István, a Szolnoki Filmfesztivál igazgatója. Demeter István arra hívta fel a figyelmet, hogy számos olyan rövidfilmet láthatnak majd a június 19. és 23. között zajló fesztivál nézői, amelyek "humanisztikus témájukkal hiánypótlónak bizonyulnak".

A versenyben vetített alkotásokat öttagú nemzetközi zsűri bírálja el. A grémium munkájában Kinosita Szajoko, a Hirosimai Animációs Filmfesztivál vezetője, Izabel Plucinska lengyel animációs filmrendező, Buglya Sándor filmrendező, operatőr, tanár, Orosz István grafikusművész, animációs rendező és Baghet Iskander szír-magyar fotóművész vesz részt.

A kétévenként megrendezett KAFF magyar programjával párhuzamosan idén már nyolcadszor kerül sor az Európai Animációs Játékfilmek és Tévéspeciálok Fesztiváljára.

Az egészestés animációk versenyprogramjában vetítik Jankovics Marcell - Az ember tragédiája című alkotását, a francia Benjamin Renner és Vincent Patar munkáját Ernest és Célestine címmel, Jean-Francois Laguionie A festmény című filmjét, az Örökbe adható című produkciót Laurent Boileau és Jung rendezésében, a cseh Tomás Lunák Európai Filmdíjjal jutalmazott Alois Nebel című művét, Anca Damian román-lengyel koprodukcióban készült Crulic: A túlvilágra vezető út című alkotását, a spanyol Ignacio Ferreras Ráncok című animációját, valamint a Ronal a barbár című dán munkát, amelynek alkotója T. Christoffersen, K. V. Andersen és P. E. Lipski volt.

A fesztivál részletes programja a www.kaff.hu honlapon található.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!