Magyarország

2019.01.24. 10:46

360 fokos videó: A mulatós zene megyei nagykövetei

Debrecen - Diszkósabb alapokra helyezi a mulatós műfajt Sós Fecó és Hencsy.

Debrecen - Diszkósabb alapokra helyezi a mulatós műfajt Sós Fecó és Hencsy.

Ballagásokra, születésnapi bulikra, céges rendezvényekre előszeretettel hívják zenélni a debreceni testvérpárt, tavaly pedig az évzáró Mulatós Vigadónak is fellépői voltak.

Sós Fecó és Hencsy gyermekkoruk óta tanulnak zenét, művészeti iskolába jártak, édesapjuk révén – aki mintegy 30 éve zenél – pedig igen hamar belecsöppentek a mulatós világba, Fecó már 14 évesen járt rendezvényekre apja oldalán, azóta a zene rabja.

– Populáris mulatóst játszunk, próbáljuk a műfajt kicsit diszkósabb alapokra helyezni. Újra visszatér az autentikus vonal a rapben is, és a kettőt ötvözni kell – kezdtünk könnyed beszélgetésbe Fecóval, aki a hétköznapokban a zenélés mellett autómosót üzemeltet Debrecenben, valamint grillcsirkés autói is vannak.

Egyensúly a színpadon

A Sós Fecó és Hencsy formáció 2014-ben alakult, testvérpárként állnak a közönség elé, melynek természetesen megvannak az előnyei.

– Jó érzés a színpadon, hogy együtt lépünk fel. Egyrészt azért, mert nem vagy egyedül, másrészt pedig egy olyan emberrel állsz ki, aki jelen van a hétköznapokban is. A kezdetekben még hangszer mögött ültem, zongorán játszottam, most már azonban mozogni, táncolni kell, közben pedig szükséges egyensúlyt teremteni a beszéd és a zene között, s egymást is érezni kell – mondta el Fecó.

– Próbálunk odafigyelni arra is, hogy ne nyomjuk el egymást a színpadon, ne beszéljen egyikünk se sokat, ne vágjunk egymás szavába – tette hozzá Hencsy.

Nyugi hugi

A testvérpár legismertebb dala a Nyugi hugi, mely 2015 nyarán debütált a legnagyobb videómegosztó portálon, azóta több mint tízmillión hallgatták meg a könnyed nyári slágert.

– A Nyugi hugi már meg volt egy évvel azelőtt, hogy kiadtunk hozzá egy klipet. Játszottuk bulikban is, ott többen mondták, hogy ez nagyon jó zene, miért nem csináltok hozzá klipet? – beszélt a dal előéletéről Fecó. A testvérpár elmondása szerint, nem gondolták, hogy ekkora sikere lesz a zenéjüknek. – Vannak olyan dalok, amikről azt hiszed, hogy jó lesz egynek, nem fűzöl sok reményt hozzá, közben meg az lesz a sláger – fogalmazott Hencsy.

Forrás: youtube/Sós Fecó & Hencsy Official

Nótár Mary és Majka a kedvencek között

A testvérpár minkét tagja jelentet meg szóló dalokat, miközben készülnek a közös produkciók, s az élet más területén is helytállnak. Hencsy a hétköznapokban műkörmözéssel foglalkozik, valamint stúdióba jár a legújabb dalával.

– A lehető legtöbb zenét szeretnénk ebben az évben kihozni, minél nagyobb sikereket elérni – mondta el Fecó, majd hozzátette, olyan tudásra szeretnének szert tenni, amivel akár majd a születendő gyerekeik jövőjét is megalapozhatják, mind zeneileg, mind anyagilag.

Felvetődött az a kérdés, hogy ha bárkivel készíthetnének duettet, ki lenne az; Hencsy válasza egyértelműn Nótár Mary volt. – Majkával szívesen csinálnák duettet, nekem ő egy nagy értékű ember, meghatározó karakter az életemben. Tetszik a munkássága, és mindaz, amit a hétköznapokban csinál – válaszolta Fecó.

Fiatalos lendülettel a műfajok további ötvözése is helyet kap munkásságukban, Fecó tervei között szerepel például, hogy a mulatós műfajba rapet is csempészik.

– Szerintem igényelni fogja a műfaj a változást, muszáj új hangzást teremteni, új látvány hozni a videoklipbe. Február 14-án, Valentin napra jön ki az új dalom, ami egy igazi szerelmes dal, kicsit modernebb hangzással. A címe Csajetta, azt jelenti, hogy lány, az én csajom – tudtunk meg néhány dolgot a legújabb zenéről.

- Kiss Dóra -


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!