Magyarország

2018.06.05. 18:05

Vállalkozónak lenni egyfajta látásmód

Budapest - Okospénztárca, fenntartható food truck és albérletkereső alkalmazás is döntős a startupok versenyén.

Budapest - Okospénztárca, fenntartható food truck és albérletkereső alkalmazás is döntős a startupok versenyén.

Minden eddiginél több, összesen 96 hazai középiskolás vett részt a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamarával stratégiai partnerségben megrendezett uSchool oktatási programban. A jövő startupjait építő fiatalokat 37 cég és az általuk delegált 84 mentor segítette, a program során 11 eseményen – személyes és távoktatásos képzésen, tréningen – vehettek részt neves szervezetek jóvoltából. A 40 budapesti és debreceni középiskolát képviselő diák-startupok közül az öt legjobb pénteken, a Brain Bar Budapest konferencián versenghetett a fődíjért. A program fővédnöke Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete.

A 96 diákból álló 21 csapat a világ vezető vállalatai és startupjai által használt ötletfejlesztési megoldásokat ismertek meg, a való életben is használható üzleti ismereteket szereztek. A május 27-i elődöntőn a szakmai zsűri kiválasztotta az öt legígéretesebb diákvállalkozást.

Okos és fenntartható

A GrEAT alkalmazással beolvashatjuk az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett allergéneket, így segít a tudatos és biztonságos választásban, ezzel jelentősen megkönnyítheti az élelmiszerallergiások életét. A Dorm8 alkalmazása segítségével az egyetemi hallgatók egyéni igényeiknek megfelelő albérletet kereshetnek, a Rekamé projekt célja, hogy megvalósítsa Magyarország első fenntartható food truckját: a csapat az élelmiszerhulladék minimalizálása érdekében olyan alapanyagokat használna a főzéshez, melyek szavatossági ideje a közeljövőben lejár. A Mobile-Safe egy ujjlenyomat-olvasóval ellátott okospénztárca, amely GPS-es nyomkövetést is kínál bármilyen mobileszközről. A LED csapat a beltéri falmászást forradalmasítaná LED fényekkel.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!