Magyarország

2018.06.08. 14:09

Hamarosan ismét leplet kaphat a Golgota

Debrecen - A kormányszóvivő szerint a kép értéke több szempontból sem mérhető objektíven.

Debrecen - A kormányszóvivő szerint a kép értéke több szempontból sem mérhető objektíven.

– Nincs tudomásom olyan típusú tárgyalásról, ami kapcsán konkrét vételi ajánlat vagy ár hangzott volna el. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter egy ösztönös választ adott a kérdésre – ezt Kovács Zoltán kormányszóvivő válaszolta a Naplónak, mikor arról kérdeztük, hogy a Golgota megvásárlása kapcsán hol tartanak a tárgyalások a tulajdonossal, miután a kancellária miniszter a keddi kormányinfón elmondta, 10 millió euróért a magyar állam megvásárolná a Golgotát. Kovács Zoltán hozzátette: a kép értéke több szempontból sem mérhető objektíven.

– A képet le fogom takartatni. Azt, hogy ez mikorra várható, majd az ügyvédeim fogják eldönteni. Szerintem hamarosan. Most hallottam először a kormányszóvivő úr véleményét a Golgotáról, és azt nem szeretném kommentálni – ezt már Pákh Imre, a Golgota tulajdonosa válaszolta megkeresésünkre.

Úgy tűnik, messze van még a megállapodás

– Folynak a tárgyalások, de a Golgota megvásárlása jelenleg nincs döntésközelben – nyilatkozta Kovács Zoltán kormányszóvivő. – Az árról folyik az alkudozás, a beszélgetés. A műalkotásról nekünk is vannak értékbecsléseink. A kép értéke nem objektíven mérhető, több szempontból sem. Egy 50x50 centiméter nagyságú, bárhová elvihető, univerzális értékkel bíró festménnyel nehezen mérhető egy szobaméretű, nehezen mozgatható, és alapvetően a magyar kultúrkörhöz, festészeti hagyományhoz kapcsolódó műalkotás, hogy csak egyet említsek – fogalmazott Kovács Zoltán, kormányszóvivő.

– Az egyik állami intézet megint elindította a kép védettségét, függetlenül attól, hogy ez ellen már van egy bírósági és egy kúria döntés is. Azzal, hogy a Golgota jelenlegi státusa védett, korlátozzák a tulajdonosi jogaimat, így le fogom takartatni – Pákh Imre műgyűjtő, a Golgota tulajdonosa reagált eképpen a kormányszóvivő mondataira.

KZS


[related-post post_id="3884252"]

[related-post post_id="3883828"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!