Magyarország

2018.04.08. 20:56

Választás 2018 - Molnár Gyula: a döntés legitim lesz

Budapest - Az MSZP elnöke a demokrácia fényes győzelmeként értékelte a magas választási részvételt vasárnap este és úgy látta, a szavazáson meghozott döntés legitim lesz.

Budapest - Az MSZP elnöke a demokrácia fényes győzelmeként értékelte a magas választási részvételt vasárnap este és úgy látta, a szavazáson meghozott döntés legitim lesz.

Molnár Gyula az MSZP-Párbeszéd újbudai eredményváróján újságíróknak azt mondta, a választás a demokrácia ünnepe, és a mostani voksolás reményei szerint piros betűs ünnep lesz.

Sokan mentek el, a döntés biztos, hogy legitim lesz - közölte.

Arra a kérdésre, van-e esély a kormányváltásra, a szocialista politikus azt mondta, a szakértők szerint minél magasabb a részvétel, annál nagyobb a kormányváltás valószínűsége. Én arra számítok, hogy ez a valószínűség most még nagyobb lett - hangoztatta.

Egy felvetésre, miszerint ha többsége lesz az ellenzéki pártoknak, hogyan működnek együtt, a pártelnök azt mondta, ők készen állnak arra, hogy az alapvető törvények átalakítása után egy normális, új országot építsenek, de ez a kérdés csak később dönthető el.

Emlékeztetett arra, a partnerek többsége a kampányban elzárkózott az együttműködéstől. De egy dolog a választási kampány és egy másik, hogy mi történik a valóságban - jegyezte meg.

Arra a kérdésre, kinek a felelőssége, hogy az átjelentkezések miatt hatalmas sorok voltak és néhány szavazókört nem tudtak időben bezárni, Molnár Gyula azt mondta, egy választást a kormánynak kell megszerveznie. Nem érti - folytatta -, miért nem lehet ilyenkor több szavazókört kinyitni, mikor előre lehetett tudni, hogy hányan szavaznak.

Egy másik kérdésre, ki lesz hétfőtől az ország miniszterelnöke, a pártelnök azt mondta, "holnaptól Karácsony".

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!