Magyarország

2018.01.05. 16:40

Nem publikus, mennyi pénzt gyűjtöttek a hármas ikreknek

Debrecen - A pénz egy részét valószínűleg építkezésre fordítja majd a hármas ikrek édesapja.

Debrecen - A pénz egy részét valószínűleg építkezésre fordítja majd a hármas ikrek édesapja.

Több mint 45 millió forint, több mint 15 ezer adományozó, melynek legalább 80 százaléka magánszemély, naponta 6-700 közösségi médián érkezett megkeresés és 8-900 e-mail, megannyi tárgyi adomány – ezt a mérleget zárta a Tündérkör Alapítvány rendhagyó gyűjtése, melyet a december 15-én tragikus körülmények között elhunyt hajdúszoboszlói édesanya után maradt hármas ikreknek, illetve az özvegy Fábián Tamás megsegítésére hirdettek meg. Mindezt Gyöngyösi Péter kuratóriumi elnök és Tóth Ferenc kurátor jelentették be a pénteki sajtótájékoztatón.

Az adományozók példátlan összefogásról tanúskodtak, akik lehetőségeikhez mérten kisebb vagy akár nagyobb összeggel támogatták az özvegy édesapát. A legnagyobb felajánlás három millió forint volt, mely egy cég részéről érkezett, azonban az adakozók között a legtöbben magánszemélyek voltak. Az elmúlt hetekben több mint 45 millió forint gyűlt össze, azonban a pontos összeg a továbbiakban az édesapa kérésére nem nyilvános.

– Sokan támadják is Tamást, illetve brókerek és kölcsönkérők is fel akarták venni vele a kapcsolatot – mondta Tóth Ferenc kurátor, hozzátéve, szakemberi ajánlást is biztosítottak az édesapa részére, hogy hogyan ossza be a jelentős pénzösszeget. A bankszámlaszám a jövőben tovább él, aki szeretne segíteni rajtuk, elutalhatja adományát. Mivel jelenleg egy albérletben él, egy részét építkezésre fordítja majd, hiszen, mint megtudtuk, a hajdúszoboszlói önkormányzat felajánlott egy telket is a számukra. A pénzadományok mellett számtalan tárgyi adomány is érkezett a hármas ikrek részére, ezek nagy részét az édesapa továbbadományozza majd mások megsegítésére.

[related-post post_id="3727833"]

A háromhetes gyermekek – Mira, Léna és Milán – jól vannak, már egyikőjük sem szorul légzéstámogatásra. Várhatóan heteken belül hazavihetik őket a DE Klinikai Központból, amint mindannyian elérik a mintegy két kilogrammos súlyt. A kicsik nevelésében a nagyszülők mellett az önkormányzat napi 8 órában biztosít egy szakképzett gyermekápolót, aki szintén a család tagja.

Segítenek, de nem tudnak mindenkin

A Tündérkör Alapítvány személyes érintettség okán vállalta fel a hármas ikrek ügyét – egyik önkéntesük közeli jó barátja az özvegy édesapa – a jövőben azonban tovább folytatják eddigi tevékenységüket. – Nagyon sok megkeresés érkezett hozzánk. Eddigi tevékenységünk során jellemzően tárgyi adományokat gyűjtöttünk. Fő célcsoportunk a halmozottan hátrányos gyerekek, illetve a mélyszegénységben élő családok támogatása. Jellemzően pénzügyi adományt eddig nem gyűjtöttünk, és a jövőben sem szeretnénk. Habár nagyon szeretnénk segíteni az embereken, sajnos nem tudunk mindenkin. – mondta Gyöngyösi Péter kuratóriumi elnök. Hozzátette, az alapítványt sok segélykérő megkereste, ám az esetek többségéről kiderült: nem valós személyek és problémák álltak a háttérben.

– Több folyamatban lévő ügyünk van, többek között a második Tündérfutás, mely jelentős infrastrukturális és logisztikai előkészületeket igényel – tette hozzá Tóth Ferenc kurátor, hangsúlyozva, hogy az első Tündérfutáson összegyűlt adományokat az alapítvány három intézménynek ajánlotta fel. Számos intézménnyel – többek között a gyermekjóléti szolgálat és családsegítő – dolgoznak együtt, akik révén próbálnak olyan gyermekeknek segíteni, akik család nélkül nőnek fel, illetve akik anyagi problémák miatt nem tudnak boldogulni az életben.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!