Magyarország

2016.11.17. 14:07

Elkészült a társadalmi szelfi

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mintegy másfél millió kitöltött kérdőív érkezett be a kis népszámlás kapcsán.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mintegy másfél millió kitöltött kérdőív érkezett be a kis népszámlás kapcsán.

Sikeresen zárta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a mikrocenzust, azaz, a kis népszámlálást. A nagy volumenű, a magyar lakosság egytizedét érintő statisztikai felmérésben több mint 440 ezer lakásban és 500 bentlakásos intézményben 1,5 millió kitöltött kérdőív született.

A legutóbbi népszámlálás információinak aktualizálása, a lakosság jelenlegi életkörülményeinek feltérképezése céljából 2016. október 1. és november 8. között tartott mikrocenzust a KSH. A népszámlálás a lakások 10 százalékára terjedt ki, és bekerült a mintába 500 bentlakásos intézmény is. A sikeres felmérés során a vizsgált címek 92,2 százaléka szolgáltatott adatokat a KSH-nak, ennek eredményeként több mint másfél millió kérdőív érkezett be. A címek fennmaradó 7,8 százalékáról nem készült kérdőív, legtöbbször olyan esetben, amikor a számlálóbiztosok nem tudták felvenni a kapcsolatot a az adatszolgáltatókkal, illetve a kijelölt cím pontatlan volt.

– Ilyen nagy mintán elvégzett mikrocenzus nem csak Magyarországon, de egész Európában nem volt még. A digitalizált összeírásnak köszönhetően 2017 májusára már meg tudjuk mutatni az elkészült társadalmi szelfi legfontosabb számait, amit aztán az adatközlések, részletes elemzések hosszú sora követ a jövőben – mondta el Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!