Magyarország

2016.11.03. 19:43

Bőnyi rendőrgyilkosság - Ripost - Egyértelműen leleplezték Gyöngyösi Mártont

Budapest - A Népszava egy titokban készült fotóval egyértelműen leleplezte a Jobbik országgyűlési képviselőjét, amint a rendőrgyilkos által szervezett katonai kiképzőtábor egyik parancsnokával tárgyal - írta csütörtökön a Ripost.

Budapest - A Népszava egy titokban készült fotóval egyértelműen leleplezte a Jobbik országgyűlési képviselőjét, amint a rendőrgyilkos által szervezett katonai kiképzőtábor egyik parancsnokával tárgyal - írta csütörtökön a Ripost.

A szélsőséges félkatonai mozgalmak körében jól ismert Sz. Gábor a Népszava információ szerint a nyilas-hungarista fegyveres mozgalmak egyik legfontosabb személyisége, szélsőséges rendezvények fontos szervezője. Köztük elsősorban a rendőrgyilkosságot elkövető Győrkös Istvánnal szervezett katonai kiképzőtáborokat. Ezeken a Népszava szerint az orosz titkosszolgálat emberei is rendszeresen részt vettek, nem kis részben ők irányították ezeket - olvasható a Ripost cikkében.

A portál felidézi: a jobbikos politikus Gyöngyösi Márton egy parlamenti indítványában listázni akarta azokat a zsidó származású magyar állampolgárokat, akik politikai szerepet játszanak a magyar Országgyűlésben illetve a kormányban.

Gyöngyösi a Népszavában megjelent cikkről az Indexnek azt mondta, a laptól őt meg sem keresték, szerinte a baloldali napilapban megjelentek alapján teljesen egyértelmű, hogy ez a Fidesz bosszúja, titkosszolgálati eszközök felhasználásával a szintén titkosszolgálati vonatkozású Pharaon-ügy miatt, amit a Jobbik és személyesen ő is hetek óta a kormány szemére vet.

Gyöngyösi Márton az Indexnek elmondta: a Népszava fotóján szereplő, Sz. Gáborként megjelölt férfit "Szalai Gábornak hívják, és a Hídfő.ru újságírójaként mutatkozott be nekem". Szalai jelentkezett be a Jobbik első számú külpolitikusának számító Gyöngyösinél egy beszélgetésre körülbelül egy évvel ezelőtt, a politikus pedig leült vele beszélgetni, amit azzal magyarázott, hogy ő minden újságírói megkeresésre nyitott.

Arra a kérdésre, hogy tisztában volt-e Hídfő orosz titkosszolgálati hátterével, Gyöngyösi az Indexnek azt mondta, ez egy "közkeletű információ", "ezt tudja mindenki, aki olvassa a Hídfővel kapcsolatos feltételezéseket", és egy ".ru-ra végződő oldalnál amúgy is tudni, hová kötődik". Gyöngyösi szerint azonban az nem az ő hivatása, hogy eldöntse, mindez igaz-e vagy sem.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!