Magyarország

2013.03.21. 15:14

Óriáskertté alakul hétvégén a Budapest Sportaréna

Budapest, 2013. március 21., csütörtök (MTI) - Óriáskertté alakul március 22. és 24. között a Budapest Sportaréna a Gardenexpó elnevezésű kertészeti kiállítás miatt, ahol mintakertekkel, kertészeti bemutatókkal is várják a közönséget.

Budapest, 2013. március 21., csütörtök (MTI) - Óriáskertté alakul március 22. és 24. között a Budapest Sportaréna a Gardenexpó elnevezésű kertészeti kiállítás miatt, ahol mintakertekkel, kertészeti bemutatókkal is várják a közönséget.

A rendezvényen a legújabb kertrendezési megoldások mellett, kerti bútorokat, kertépítő és kertészkedési eszközöket, valamint díjnyertes bemutatókerteket is megtekinthet a közönség.

A programok között lesz virágkötészeti bemutató, környezetbarát megoldásokról tart előadást a Passzívházépítők Országos Szövetsége, kertépítési praktikákat lehet elsajátítani, a társasházban élőknek pedig Megyeri Szabolcs kertészmérnök ad hasznos ötleteket közösségi kertek kialakítására. A helyszínen a Green Team műsorvezetője, McMenemy Márk is kertépítő bemutatót tart - olvasható a szervezők közleményében.

A rendezvény egyik különlegessége lesz az a csaknem háromszáz négyzetméteres holland tulipánkert, amelynek megtervezésére és megépítésére a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola csapatát kérték fel a szervezők. A fiatalok különleges koncepciót álmodtak a helyszínre: Maurits Cornelis Escher holland képzőművész munkásságából inspirálódva, egy 5000 virágzó tulipánból álló, különböző színű rombuszokból kirakott mintát ültetnek ki, amely összességében egy kocka látszatát fogja kelteni.

A citrom- és narancssárga, lila illetve piros színekből épülő tulipánkert nem csak a növények számát tekintve grandiózus, hiszen az építés során a húszfős kertépítő csapat 21 köbméter földet és 150 zsák mulcsot (talajtakarót) használ fel.

Az iskola tulipános különlegessége mellett bemutató kertekkel készül még az Avant Garden - Coloor Bt., a BorókART Tájépítész Műterem, a Kisvakond - Park Kft., a Placc Tájépítész Alkotócsoport, Varga András Kertészmérnök, valamint a Vertical Garden Budapest.

Részletes információk a www.gardenexpo.hu oldalon olvashatók.

 - MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!