Magyarország

2013.03.11. 17:32

Illusztrációkat készített az alaptörvény módosításához az LMP

Budapest, 2013. március 11., hétfő (MTI) - Öt, az alaptörvény negyedik módosításához készített, a tervezett változtatásokat karikírozó illusztrációt mutatott be hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján a független Vágó Gábor.

Budapest, 2013. március 11., hétfő (MTI) - Öt, az alaptörvény negyedik módosításához készített, a tervezett változtatásokat karikírozó illusztrációt mutatott be hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján a független Vágó Gábor.

Az LMP véleménye szerint az alaptörvény módosítása komoly dolog, de azt a Fidesz komolytalanná tette azáltal, hogy bele akarja foglalni az alkotmányellenes törvényeket - mondta a politikus, aki az Országház Delegációs terménél kiállított alaptörvény-kötet előtt beszélt az újságírókhoz. A politikus közölte: miután az "udvari művészek" a módosításhoz nem készítettek illusztrációkat, ezért pártjuk kért fel erre néhány alkotót.

Az első kép címe: "Kordonhozó szent Tarlóst köszöntik az üdvözlésére összesereglett hajléktalanok". Vágó Gábor szavai szerint ez rávilágít arra, hogy a kormányzat csak kordonokkal képes megoldani a szociális problémákat.

Másodikként a "Kiegyensúlyozott választási kampány gépkocsival" című alkotást mutatta be. Ez arra világít rá, hogy Lázár János módosító javaslat csak a Simicska Lajos "által birtokolt és ingyenesen felajánlható reklámhelyeken engedélyezi a reklámozást", vagyis a kampányban csak a Fidesz tud majd köztéri hirdetéseket kihelyezni - közölte.

A harmadik, a "Nemzeti Családok Együttműködési Rendszere" címet viselő kép arra utal, hogy a módosítás radikálisan leszűkíti a család értelmezési fogalmát - mondta. Felhívta a figyelmet, hogy a "Független civilek a kormány politikája mellett tüntetnek" elnevezésű festményen a "független civilek" azt kiabálják, hogy nem lesz röghöz kötés. Ez azt szimbolizálja, hogy ha a Fidesz hatalmi érdekei változnak, akkor azzal együtt változik a kormány politikáját támogató civil szervezetek mondanivalója - jelentette ki.

Végül egy "Tarlós István az új pápa, kinevezésének alkalmából mobilgáttal védi meg Budapest lakosságát az árvíztől" című, szavai szerint "absztrakt alkotást" mutatta be. Közölte, az alkotás azért is absztrakt, mert mobilgát nincsen az alaptörvényhez benyújtott módosító javaslatok között. Hozzátette: a kép viszont annak a legjobb példája, hogyha a Fidesz elkövet egy olyan súlyos politikai hibát, mint amilyet Tarlós István is elkövetett óbudai polgármesterként, akkor azt az adófizetők pénzéből, társadalmi egyetértés nélkül próbálják helyrehozni.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!