Magyarország

2013.03.28. 17:04

Háromezer-ötszáz vércukormérőt adományoztak cukorbeteg gyerekeknek

Budapest, 2013. március 28., csütörtök (MTI) - Háromezer-ötszáz vércukormérőt adományozott egy magyar magánvállalkozás olyan gyerekeknek, akik 1-es típusú cukorbetegségben szenvednek.

Budapest, 2013. március 28., csütörtök (MTI) - Háromezer-ötszáz vércukormérőt adományozott egy magyar magánvállalkozás olyan gyerekeknek, akik 1-es típusú cukorbetegségben szenvednek.

A készülékek csütörtöki budapesti, jelképes átadását a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján tartották, ahol Zettwitz Sándor, a vércukormérőt gyártó 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója adott át néhány készüléket az ott kezelt gyermekeknek.

Tulassay Tivadar, a klinika igazgatója köszöntőjében nagyvonalú felajánlásnak nevezte az adományt, hozzátéve, az intézménynek nagy hagyománya van azon gyermekek ellátásában is, akik 1-es típusú diabétesszel élnek. A 3500 gyermekből 580-at gondoznak a budapesti klinikán.

Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, a technológia fejlődése nagyban segíti a gyógyítókat abban, hogy minél kevesebb, fájdalommal járó beavatkozás történjen.

Az államtitkár egyben felajánlotta a cégnek, hogy a betegektől kapott adataikkal kapcsolódjanak be abba az informatikai rendszerbe, amely különféle, az ellátásokkal kapcsolatos adatbázisokat tartalmaz és rendszerez.

A cég a felajánlott 3500 vércukormérő készüléket két fővárosi és négy vidéki, gyermekdiabetológiai szakellátóhelyeket támogató alapítványon keresztül juttatja el a cukorbeteg gyermekekhez országszerte. A műszer kétszáz mérés adatait tárolja 10 százalékos pontosságon belül.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!