Magyarország

2012.09.28. 11:12

Tizennyolcmillió forint televíziók és rádiók műszaki fejlesztésére

Budapest, 2012. szeptember 28., péntek (MTI) - Három rádiónak és három televíziónak ítélt meg összesen 18 millió forintos támogatást műszaki fejlesztésre a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdai ülésén - közölte a testület szóvivői irodája pénteken az MTI-vel.

Budapest, 2012. szeptember 28., péntek (MTI) - Három rádiónak és három televíziónak ítélt meg összesen 18 millió forintos támogatást műszaki fejlesztésre a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdai ülésén - közölte a testület szóvivői irodája pénteken az MTI-vel.A közlemény szerint a műszaki fejlesztést célzó pályázat második fordulójában három televízió átlagosan 4,5 millió forintot, három rádió átlagosan 1,5 millió forint támogatást nyert el a Magyar Média Mecenatúra keretében.

A médiatanács célja a pályázattal az, hogy lehetővé tegye a szolgáltatók folyamatos, színvonalas és minőségi működését, és támogassa a szükséges stúdiótechnikai háttér kialakítását - olvasható a dokumentumban.

A tájékoztatás szerint a pályázat többfordulós, a következő beadási határidő október 4. További információ a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap honlapjának (www.mtva.hu) támogatási terület menüpontja alatt található.

A honlapon olvasható adatok szerint a pályázat első fordulójában, szeptember 5-én a médiatanács 8 pályázatot összesen mintegy 26 millió forint támogatásban részesített. Az idei keretösszeg 100 millió forint, ebből még 55 millió forint vár kiosztásra.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!