Magyarország

2012.08.21. 13:32

MSZP: nem a valóságot tükrözi az "együtt az ország" szlogen

Budapest, 2012. augusztus 21., kedd (MTI) - Az MSZP szerint nem a valóságot tükrözi az augusztus 20-i nemzeti ünnep "együtt az ország" szlogenje, mert a kormány nem szolidáris a nehéz helyzetben élő emberekkel - hangsúlyozta Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2012. augusztus 21., kedd (MTI) - Az MSZP szerint nem a valóságot tükrözi az augusztus 20-i nemzeti ünnep "együtt az ország" szlogenje, mert a kormány nem szolidáris a nehéz helyzetben élő emberekkel - hangsúlyozta Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.z ellenzéki szóvivő szerint az ország egy része biztosan együtt van, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy négy millió ember él a létminimum alatt, és hónapról hónapra növekszik azoknak a száma is, akik dolgoznak, de mégis egyre szegényebbek lesznek, mert az Orbán-kormány érzéketlen a problémáik iránt. Török Zsolt hangsúlyozta: az Orbán-kormány elmúlt másfél-két éves tevékenysége miatt egy átlagos, kétgyermekes, kétkeresős családnak havi körülbelül 30 ezer forinttal ér kevesebbet a fizetése, ha pedig devizahitelük is van, akkor még havi 15 ezer forint pluszköltséget jelent a kabinet eddigi gazdaságpolitikai "ámokfutása". "Így nem lehet azt mondani, hogy együtt az ország, mert együtt lenne, ha éreznénk a kormány részéről is a szolidaritást, de épp az ellenkezőjét tapasztaljuk (...) a fideszeseknek luxusóvoda jut, másoknak meg luxus az óvoda" - fogalmazott a szóvivő. Hozzátette: a kormány 10 milliárd forintot költ a Terrorelhárítási Központra, holott ebből a pénzből, idén 7000 forinttal lenne olcsóbb az iskolakezdés minden kétgyerekes családnak, a "néptől elszakadt miniszterelnök" konzultációs akcióira költött egymilliárd forint pedig bőven fedezné az ingyenes nyári gyermekétkeztetés költségeit a legrászorultabbaknak. Kijelentette: az MSZP szolidaritást, igazságos adórendszert és támogatási politikát, valamint növekedésösztönzést és gazdaságélénkítést vár a kormánytól.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!