Magyarország

2012.08.23. 16:38

A Köztársasági Elnöki Hivatal bírósághoz fordul a közbeszerzési bírság miatt

Budapest, 2012. augusztus 23., csütörtök (MTI) - A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajnálattal értesült arról, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megbírságolta a hivatalt, és bírósághoz fordul jogorvoslatért - tájékoztatta a KEH csütörtökön az MTI-t.

Budapest, 2012. augusztus 23., csütörtök (MTI) - A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajnálattal értesült arról, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megbírságolta a hivatalt, és bírósághoz fordul jogorvoslatért - tájékoztatta a KEH csütörtökön az MTI-t.Az Index szerdán számolt be arról, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság 2,5 millió forintra bírságolta a hivatalt, miután az állami kitüntetések megtervezéséhez és legyártásához egyetlen tárgyalópartnert hívott meg, a Metal-Art Zrt.-t.

A KEH közölte, hogy közbeszerzési eljárás keretében kötöttek szerződést a céggel, az eljárást pedig bejelentették a döntőbizottságnak. "A Közbeszerzési Döntőbizottság végzésében engedélyezte a szerződéskötést a KEH számára az Állami Pénzverde jogutódjával, a Metal-Art Zrt.-vel" - olvasható a hivatal közleményében.

Mint írták, a döntőbizottság mostani határozatában kifogásolta a választott közbeszerzési eljárás típusát. A KEH álláspontja szerint ugyanakkor fennáll az általa lefolytatott közbeszerzési eljárási típus jogalapja. Ezt támasztja alá, hogy 2006-ban a döntőbizottság nem vitatta a mostanival teljesen azonos jogi alapokon nyugvó közbeszerzési szerződés jogszerűségét.

Tudatták azt is: a döntőbizottság által kiszabott bírság az ügyben eljáró közbeszerzési tanácsadó céget terheli a céggel kötött szerződés szerint.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!