Magyarország

2012.07.17. 12:37

IMF/EU-tárgyalások - Orbán Viktor lemondásában reménykedik az MSZP

Budapest, 2012. július 17., kedd (MTI) - Az MSZP azt reméli, Orbán Viktor az IMF-tárgyalások első napján, azaz még ma lemond kormányfői hivataláról, mivel az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök korábban egy "zártkörű fideszes beszélgetésen" úgy fogalmazott: "ha az IMF-jön, én megyek!".

Budapest, 2012. július 17., kedd (MTI) - Az MSZP azt reméli, Orbán Viktor az IMF-tárgyalások első napján, azaz még ma lemond kormányfői hivataláról, mivel az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök korábban egy "zártkörű fideszes beszélgetésen" úgy fogalmazott: "ha az IMF-jön, én megyek!".Erről Török Zsolt a szocialisták szóvivője beszélt kedden, az Országgyűlés épülete mellett tartott sajtótájékoztatón, ahol az MSZP és ifjúsági szervezete, a Societas kölyökpezsgővel és aprósüteménnyel ünnepelte Orbán Viktor általuk várt távozását. A politikus úgy fogalmazott, nem biztos, hogy örülni kell annak, hogy az IMF megérkezett Magyarországra, de annak lehet, hogy Orbán Viktor ezután távozhat posztjáról. Ezzel azonban még nem oldódik meg semmi, mert a kormányfő például félmillió munkanélkülit és igazságtalan adórendszert hagy hátra - fűzte hozzá Török Zsolt, aki kitért a söralátét méretűre ígért adóbevallásra, amelyről szavai szerint a fideszes Varga Mihály is azt mondta, ilyen bonyolultat még nem látott. Kiemelte továbbá, hogy az Orbán-kormány huszonhat hónap alatt huszonhat új adót vezetett be. Ezt követően a Societas baloldali ifjúsági mozgalom választmányi elnöke, Bihal Dávid arra kérte Orbán Viktort, "ha eltávozik vigyen magával még egy embert, akár Matolcsy Györgyöt, vagy Hoffmann Rózsát, aki lehetetlen helyzetbe hozta a mai ifjúságot". Mint mondta, a Fidesz-kormány az elmúlt két évben oly módon ellehetetlenítette a fiatalok életét, hogy közülük ma minden negyedik más országban képzeli boldogulását.

MTI

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!