Magyarország

2012.07.26. 11:21

Cseh és román embercsempészeket fogtak el Ásotthalomnál

Szeged, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Cseh és román embercsempészeket, valamint általuk szállított pakisztáni határsértőket fogtak el a rendőrök Ásotthalom külterületén csütörtökre virradóra - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szeged, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Cseh és román embercsempészeket, valamint általuk szállított pakisztáni határsértőket fogtak el a rendőrök Ásotthalom külterületén csütörtökre virradóra - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.Szenti Szabolcs elmondta: a járőrök három, a zöldhatár irányából az ország belseje felé tartó autót állítottak meg a község külterületén. Elöl egy francia rendszámú gépkocsi ment, amelyben két román állampolgár ült. Ez a jármű "felvezette" a mögötte haladó két cseh autót, amelyekben a sofőrök mellett kilenc pakisztáni állampolgár rejtőzött, ők nem sokkal korábban a zöldhatáron keresztül léptek magyar területre.

A négy embercsempészt a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, míg a kilenc pakisztáni határsértőt kitoloncolják Szerbiába - közölte a százados.

Hozzátette: néhány órával később egy szolgálaton kívüli rendőr figyelt fel öt emberre Szegeden, a Dorozsmai úton. Az öt férfiról kiderült, hogy illegálisan Magyarországra érkezett afgán állampolgárok, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!