Magyarország

2012.07.19. 14:53

A református egyház zsinatánál is látogatást tettek a kormány képviselői

Budapest, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Látogatást tett a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatánál Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Hölvényi György, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős új államtitkár - közölte az MRE kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

Budapest, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Látogatást tett a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatánál Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Hölvényi György, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős új államtitkár - közölte az MRE kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.A keddi találkozón Bölcskei Gusztáv püspök, a zsinat lelkészi elnöke és Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke fogadta az állami vezetőket.

A megbeszélésen bemutatkozott az új egyházi államtitkár: Hölvényi György egyebek mellett hangsúlyozta a rendszeres és kiegyensúlyozott kapcsolattartás fontosságát.

A közlemény szerint a látogatáson Semjén Zsolt összefoglalta a szociális szférát és a közoktatást érintő változásokat, és felhívta a figyelmet az alaptörvényben megfogalmazott elvekre, amelyek átrendezik például az idősgondozással kapcsolatos állami feladatokat.

Balog Zoltán a közfeladat-ellátás állami finanszírozásának várható változásait ismertette. Hangsúlyozta: jelentősen javítja majd az egyeztetések hatékonyságát, hogy a legtöbb, egyházak által is ellátott közfeladatot érintő ágazat egy tárcánál található az új minisztériumi struktúrában - írta az MRE.

Semjén Zsolt, Balog Zoltán és Hölvényi György kedden a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia budapesti székházában és a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetőségénél is látogatást tett.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!