Magyarország

2012.07.24. 16:40

A DK nem érti, az MSZP miért akar egyeztetni Orbánnal

Budapest, 2012. július 24., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció szerint az MSZP kezdeményezésével ellentétben a "Fidesszel nincs miről egyezkedni gazdaság- és társadalompolitikában", ehelyett a demokratikus pártok közös feladata a meggyőző ellenzéki alternatíva felállítása.

Budapest, 2012. július 24., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció szerint az MSZP kezdeményezésével ellentétben a "Fidesszel nincs miről egyezkedni gazdaság- és társadalompolitikában", ehelyett a demokratikus pártok közös feladata a meggyőző ellenzéki alternatíva felállítása.Bauer Tamás az ellenzéki párt alelnöke keddi közleményében úgy fogalmaz: a DK nem érti, hogy miért és miről akarnak a szocialisták egyezkedni a Fidesszel. Álláspontjuk szerint ugyanis Orbán Viktor világossá tette, hogy nem enged a Fidesz gazdaságpolitikájából, és nem enged az "antiszolidáris jövedelempolitikából" sem.

Szekeres Imre az MSZP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője hétfőn jelentette be, hogy pártja egyezséget kezdeményez a kormány, a demokratikus ellenzéki pártok, a szakszervezetek és a munkaadók képviselői között egy olyan hosszú távú gazdasági programról, amely segíti a növekedés beindítását, és amely az IMF/EU-megállapodás alapja lehet.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!