Magyarország

2012.06.28. 17:09

Kiválasztották az új Főállású Angyalokat

Budapest, 2012. június 28., csütörtök (MTI) - Újszülöttek életmentéséért, gyermek-önkormányzatok népszerűsítéséért és multikulturális oktatásért dolgoznak majd az új Főállású Angyalok, akik szeptemberben kezdik meg munkájukat egy céges alapítvány támogatásával.

Budapest, 2012. június 28., csütörtök (MTI) - Újszülöttek életmentéséért, gyermek-önkormányzatok népszerűsítéséért és multikulturális oktatásért dolgoznak majd az új Főállású Angyalok, akik szeptemberben kezdik meg munkájukat egy céges alapítvány támogatásával.Sütő Zsanett a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját fogja segíteni egyebek mellett támogatók bevonásával, szülői fórum létrehozásával, önkéntesek toborzásával és képzésével. Sándor Enikő a gyermek-önkormányzatiság népszerűsítéséért dolgozik majd. Célja, hogy minél több településen létrejöjjön és fejlődjön az ifjúsági korosztályt összefogó szerveződés, melyeket a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság fogna össze. Kravalik Brigitta a MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület munkájában vesz részt, szeretné elindítani a Fogadj örökbe egy osztályt! programot, nemzetközi művésztalálkozót és workshopokat szervezne, illetve családi napot tartana.

A Vodafone Magyarország Alapítvány már 5. alkalommal hirdette meg a Főállású Angyal programot. Angyalnak jelentkezni egy Facebook-alkalmazás segítségével lehetett, az egyhónapos határidő alatt összesen több mint harmincezer szavazat érkezett a jelöltekre a közösségi oldalon. A 2012/13-as év Angyalai szeptemberben kezdik meg munkájukat, amikor az előző esztendő Angyalai – Anu Papné Melinda, Mészáros Éva és Rózsa Adrienn – leköszönnek posztjukról.

 

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!