Magyarország

2012.05.30. 18:45

Fővárosi Közgyűlés - Megszavazták Budapest csatlakozását a Turisztikai Városok Világszövetségéhez

 Budapest, 2012. május 30., szerda (MTI) - Egyhangúlag döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén arról, hogy Budapest csatlakozzon a Peking vezetésével alakuló Turisztikai Városok Világszövetségéhez (WTCF).

 Budapest, 2012. május 30., szerda (MTI) - Egyhangúlag döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén arról, hogy Budapest csatlakozzon a Peking vezetésével alakuló Turisztikai Városok Világszövetségéhez (WTCF).

    Az előterjesztés szerint a szövetség működésének vezérfonala a városi élet és turizmus vonzóbbá tétele, az élhető város fenntarthatóságának ösztönzése. Céljai között szerepel a világ vezető turisztikai úti céljai kapcsolatrendszerének intézményesítése, elmélyítése. A szervezet közös kutatások, tapasztalatcsere, internetes platform és marketing, promóciós eszközök kifejlesztésével törekszik a civil és versenyszférával történő együttműködés előmozdítására.

    A szervezethez csatlakozás marketingértéke a távol-keleti piacokon már rövid távon is kedvező hatással lehet Budapest turistaforgalmának élénkítésére - állt az előterjesztésben.

    A tervek szerint a nagy turisztikai centrumok mellett, mint a potenciálisan részt vevő Amszterdam, Barcelona, Berlin, Brüsszel, Bécs, Dublin, Lisszabon, Róma, Moszkva, Riga, Dubai, Jakarta, Sapporo, Szöul, Los Angeles, Ottawa, Buenos Aires, Kairó és a nagy kínai városok, több utazásszervező cég (Air China, Kempinski Hotels, Tui AG) kíván társulni a nem-kormányzati, non-profit nemzetközi szervezethez, amelynek székhelye Pekingben van.

    Az előterjesztés szerint Kou Csin-lung pekingi főpolgármester tavaly októberben kérte fel Tarlós István főpolgármestert, hogy a magyar főváros csatlakozzon a szövetséghez, felajánlva az első körben jelentkező városok számára garantált tagsági díjfizetési mentességet.

    Az előzetes dokumentációkat áttekintve, és figyelemmel az előkészület alatt álló Peking-Budapest közötti testvérvárosi kapcsolat létesítésére, Csomós Miklós, az előterjesztést jegyző főpolgármester-helyettes fontosnak tartotta, hogy Budapest partnerséget vállaljon egy, a Peking Főváros és turisztikai cége által kezdeményezett világszervezet munkájában.

bzsm gkv gkp

MTI 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!