Magyarország

2008.09.08. 08:29

Három orvos kezdi az éhségsztrájkot az egri kórházban

<p>Éhségsztrájkba kezdenek az egri kórházvédők.</p>

Hétfőn délelőtti sajtótájékoztatójukat követően várhatóan 9 órától három orvos kezdi meg a koplalást - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Pócs Alfréd, a kórházvédő bizottság tagja, az egyik éhségsztrájkoló. A csendes tiltakozás kezdete előtt állapotfelmérésen esnek majd át a sztrájkolók.

A koplalást munkabeszüntetéssel is kiegészítik, de azt mondják: ebből a betegek semmit nem érzékelnek majd, mert a sztrájkolók munkáját átveszik a kollégáik. Az éhségsztrájk kezdetével egy időben a bizottság tagjai az éhségsztrájk körülményeiről egyeztetnek majd a kórház vezetőivel. A Markhot Ferenc Kórház dolgozóinak egy része azt követeli, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel a HospInvest Zrt.-vel kötött vagyonkezelési szerződést.

Az egri kórházvédők azért választották a tiltakozásnak ezt a formáját, mert a magáncég két hónapos haladékot kapott a szocialista többségű Heves Megyei Közgyűléstől a működési engedély beszerzésére. Emellett munkabeszüntetést is szerveznek a jövő héttől: úgynevezett mozaikos sztrájkot fognak tartani. Vagyis egymást váltják majd a sztrájkoló orvosok. Pócs Alfréd szerint már több civil jelezte, hogy csatlakozna a kórházvédők kezdeményezéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!