Magyarország

2008.09.03. 14:30

Hathengeres csempészcigi Záhonynál

<p>Záhony - Egy ukrán állampolgár a záhonyi vámhivatalnál kívánt Magyarországra belépni egy BMW típusú személygépkocsival. A szolgálatban lévő pénzügyőrök cigaretta-kereső kutyával vizsgálták át a járművet.</p>

A kutya a motortérnél többször jelzett, viszont a pénzügyőrök nem találták meg a dohánytermék rejtekhelyét. Mivel a kutya továbbra is cigaretta jelenlétét érezte, ezért a vámhivatal munkatársai megvárták, míg a forró motor lehűl. Ezt követően a kutya a motorblokkra felugorva egyértelmű jelzést adott arról, hogy hol a csempészáru.

A pénzügyőrök szétszedték a motorblokkot és megoldódott a rejtély. A motor 12 hengeréből csak 6 működött, a többi 6-ot viszont lerekesztette az ukrán tulajdonosa, így azokban összesen 160 doboz csempészett cigarettát rejtett el.

A vámhivatal munkatársai a megtalált dohányterméket és a speciálisan átalakított személygépkocsit lefoglalták, az ukrán sofőr ellen pedig vámszabálysértés miatt eljárást indítottak.

Kapcsolódó cikkek:

Kupecz József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!