Magyarország

2008.09.08. 10:52

Fodor talákozóra hívta az ellenzéki pártok vezetőit

<p>Talákozóra hívta Fodor Gábor az ellenzéki pártvezetőket, hogy vizsgálják meg közösen egy, a lehető legszélesebb támogatással bíró szakértői kormány felállításának lehetőségét. &#160;<A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/fodor-gabor-levele/cn/boon-news-em_01-20080908-111106"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>Fodor Gábor levele </STRONG></A></p>

Az SZDSZ elnöke hétfői levelében azt írta: Gyurcsány Ferenc kísérlete, hogy a közbizalmat és a parlamenti többséget a cselekvési programmal helyreállítsa, kudarcot vallott. Az SZDSZ szerint a stabilitás és közbizalom visszaállítására, valamint az ország növekedési pályára állítására egy szakértői kormány lenne képes. Az SZDSZ elnöke időpontot nem jelölt meg levelében, erről munkatársai később egyeztetnek a meghívottakkal.

Fodor Gábor Dávid Ibolyának, Orbán Viktornak és Semjén Zsoltnak írt levelében azt kéri politikustársaitól, hogy a jelenlegi helyzet mielőbbi megoldása érdekében vegyen részt az általa kezdeményezett egyeztetésen és vizsgálják meg egy közösen létrehozott szakértői kormány lehetőségét.

Meggyőződésem, hogy mi, politikusok tartozunk azzal a választóknak, hogy a jövő felélése helyett belekezdjünk a jövő építésébe - írja Fodor Gábor. Az SZDSZ meggyőződése szerint egy szakértői kormány felállítása ezt a célt szolgálja, hiszen egy szakértői kormány célja nem saját újraválasztása, hanem az ország előtt álló feladatok megoldása volna - olvasható a levélben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!