Magyarország

2008.08.28. 14:10

Sört osztogatnak a rendőrök Szombathelyen

<p>Ingyen sört kapnak csütörtöktől a szombathelyi sofőrök az őket igazoltató rendőröktől. Természetesen alkoholmenteset.</p>

A szokatlan akciót a Szombathelyi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya indította, miután az IPA (Nemzetközi Rendőrszervezet) egyik szponzorától nagyobb mennyiségű sörhöz jutottak.

Úgy gondolták, hogy az ajándékot nem tartják meg, hanem a gépjárművezetőknek adják. Ezzel egyrészt arra szeretnék felhívni a sofőrök figyelmét, hogy a nagy melegben fokozottabb folyadékbevitelre van szükség.

Másrészt az alkoholfogyasztással szembeni zéró tolerancia elvét hirdetik, illetve azt, hogy létezik törvénybe nem ütköző sörfogyasztási lehetőség is.

Az akció csütörtökön reggel kezdődött Szombathelyen. Naponta 16 óráig tart, egészen addig, míg a sör el nem fogy - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

  • Kulcsár Attila 8 év börtönt kapott
  • Csökkennek az EU roamingdíjai
  • Izomdiszmorfia - betegség?
  • A nagy paradicsomcsata A nap képei 2008.08.27.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!