Magyarország

2008.08.26. 09:44

Nem volt alapos az orvos - meghalt a betege

<p>Vádat emelt a Kecskeméti Városi Ügyészség egy helyi háziorvos ellen, mert az nem vizsgált meg rendesen egy beteget, aki másnap meghalt.</p>

A vádirat szerint az orvos a legalapvetőbb vizsgálatokat sem végezte el a betegen: például nem mérte meg a vérnyomását vagy a vércukorszintjét. Az orvos akár egy év börtön büntetést is kaphat.

Az asszony hat éve költözött testvére családjához. Az 51 éves nő egyik este erősen verejtékezni kezdett és olyan mélyen aludt, hogy nem tudták felébreszteni. Ekkor hívtak hozzá orvost. Testvére szerint azonban a doktor semmit nem csinált. Csak megnézte és egy picikét megbökdöste a vállát. Az orvos elindult, majd a kapuból visszaszaladt a lakásba és kézzel gyorsan megnézte a beteg pulzusát. Végül azt a tanácsot adta, hogy a beteget etessék és itassák, reggelre jobban lesz.

Az asszony hajnalban felébredt és valamiért kiment az udvarra, ott esett össze. Amikor megtalálták, már halott volt. Az ügyészség szerint az orvos a legalapvetőbb vizsgálatokat sem végezte el.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese azt mondta, hogy a vérnyomását meg kellett volna mérnie, erősen verejtékezett a sértett, nyilván ennek az okát is kutatnia kellett volna. Mindezeket azonban elmulasztotta, mondván a sértett alszik és nem látja indokoltnak a felébresztését - fogalmazott.

Az orvost az elhunyt nő testvére jelentette fel. Az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat.

A Független Hírügynökség szerette volna megkeresni az orvost, de nem sikerült vele beszélni. Úgy tudjuk már nem praktizál háziorvosként, hanem egy civil szervezetnél dolgozik. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár egy év börtönre is ítélhetik.
· A 16-os szoba rejtélye! 
· Előzetesben maradnak a gimnazista gyilkosok
· A nap képei A nap képei 2008.08.25.
· Dézi gyilkosai Nyíregyházán akartak bujkálni
· Újabb orvosi műhiba?
· Rutinműtét után meghalt egy  nő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!