Magyarország

2008.08.29. 09:22

Egy halott és több sérült egy pécsi balesetben

<p>Pécs - Egy ember meghalt és többen megsérültek egy karambolban pénteken reggel Pécsett.</p>

09:10: Súlyos baleset Pécsett a komlói úton

Egy ember meghalt és hárman súlyosan megsérültek egy karambolban pénteken reggel Pécsett.

A baleset az Árpádtetői szerpentin elején történ. Egy autós Komló felől Pécs irányába tartott. Felfelé tartó kanyarban, záróvonalon előzni kezdett, majd frontálisan ütközött a vele szembe szabályosan közelekdő másik autóval.

A vétkes autóban négy 19-20 körüli fiatal utaztott. A jobb első ülésen lévő fiú azonnal meghalt. A másik három fiatal fiút válságos állapotban szállították kórházba. A mentősök sokáig küzdöttek azért, hogy olyan állapotba hozzák a fiatalokat, hogy be lehesse tenni őket a mentőautóba.

A vétlen autóban csak a sofőr volt, ő sérülés nélkül megúszta a balesetet, autója azonban totálkáros lett.

Az utat a mentés és a helyszínelés idejére teljesen lezárták. 9 órától azonban újra lehet közlekedni a komlói úton Pécsett.

07:57: Egyelőre annyit tudni, hogy három autó ütközött össze a Komlói úton: egy ember a helyszínen életét vesztette, négyen pedig életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A mentők jelenleg is próbálják stabilizálni állapotukat, hogy kórházba lehessen szállítani mindannyiukat.

A helyszínelés már megkezdődött, ennek idejére az érintett utat teljes szélességében lezárták - mondta el a Független Hírügynökségnek Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!