Magyarország

2008.08.23. 20:03

Drága a tanévkezdés

<p>Egy hét múlva kezdődik az iskola. A tapasztalatok szerint ez gyerekenként legalább húszezer forintba kerül, ha mindenből a legolcsóbbat vásárolják</p>

Támogatást általában csak a rászoruló szülők, vagy a nagycsaládosok kapnak, ha időben jelzik az igényüket - számolt be szombat este az RTL Híradó.

A tapasztalatok szerint egy általános iskola elsős tanulójának a tanszerei - ceruzák, tollak, tolltartó - mintegy 10-12 ezer forintba kerülnek, míg a könyvcsomagért legalább 9-10 ezer forintot kell kifizetni.

A rászoruló gyerekek szülei 11 ezer forintos támogatást kapnak, ha időben jelezték az igényüket. Az önkormányzatok és munkahelyek még adhatnak további támogatást is, erről mindenkinek magának kell érdeklődnie.

Spórolni persze többféleképpen lehet. Az egyik füzet 60 forintba kerül, de ugyanez virágborítással már 160, ha pedig valaki keménykötésű, Van Gogh képpel díszített füzetet akar, akkor kilencszáz forintot kell kifizetnie.

  • Iskola égett le
  • Tűz egy diákotthonban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!