Magyarország

2008.08.27. 13:21

Az MDF szerint Gyurcsány Ferenc javaslata az MSZP-SZDSZ új közös programja

<p>Új koalíciós megegyezésnek tartja az MDF Gyurcsány Ferenc szerdán nyilvánosságra hozott adóprogramját, az ugyanis szerintük egy az egyben teljesíti azokat a kitételeket, amelyeket az elmúlt napokban Kóka János egykori SZDSZ-elnök szabott a kormány támogatásának feltételéül.</p>

Dávid Ibolya, az MDF elnöke közleményében azt írja, pártja szerint valódi konzervatív fordulatra van szükség a gazdaságpolitikában, amelyet az általuk készített Nemzeti Adószabadság Program képvisel. A szerdán részleteiben is megismert adócsomag nem más, mint a korábbi koalíciós partner álultimátumának teljesítése. Amit az SZDSZ kért, az MSZP megadta - olvasható az MDF közleményében. Az ellenzéki párt emlékeztet arra: Kóka János, az SZDSZ korábbi elnöke a napokban egyebek mellett arról beszélt, hogy a következő három évre legalább ezermilliárd forintos adó-, és ugyanekkora mértékű állami kiadáscsökkentésre van szükség, valamint az élőmunkát terhelő adók és járulékok csökkentését, és az egykulcsos adórendszer felé történő elmozdulást is sürgette. A kormányfő most megjelent javaslatai ezeknek a kéréseknek a teljesítése az MDF szerint, ezért az ellenzéki párt úgy gondolja, az MSZP-SZDSZ közös, új programja készült el.

A politikai túlélés hozta szükség nagy úr, így újra összeállt a tavasszal látványos drámai keretek között felbomlott koalíció, s már ismét adott a parlamenti többség a kormányfő adócsomagjához - zárul Dávid Ibolya közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!