Magyarország

2008.05.15. 11:07

Továbbra is a hipermarketekben vásárolnak itthon a legtöbben

<p>Budapest - Hipermarketekben és diszkontokban vásárolnak leginkább a magyarok, de így van ez egyébként a többi közép- és kelet-európai országban is - derül ki a GfK Csoport legfrissebb, nemzetközi tanulmányából.</p>

11 ország lakóit kérdezték meg, a válaszadók negyede, csaknem 32,7 millió ember azt mondta, hogy a napi fogyasztási cikkeket leginkább hipermarketekből szerzi be. 21 százalékuk szupermarketekben, 18 százalékuk pedig diszkontokban vásárol

Az eredményeknél figyelembe vették, hogy a különféle országokban van eltérés a kiskereskedelmi hálózat fejlettsége és az emberek vásárlási szokásai között.

Itthon, Romániában, Csehországban vagy olyan nagy orosz városokban mint Moszkva és Szentpétervár, a hipermarketeket kedvelik legjobban az emberek. Többségében ezeken helyeken a diszkontok pozíciója is stabil a legnagyobb üzleteké mellett.

A kisebb önkiszolgáló boltok különösen Lengyelországban és Szlovákiában népszerűek, a nem önkiszolgálók pedig főként Bulgáriában - derül ki a tanulmányból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!