Magyarország

2008.05.27. 12:20

Orbán Viktor megijesztette a magyarokat

<p>Orbán Viktornak, olyan botránnyal kell szembenéznie, amely hasonló ahhoz, amely két éve Gyurcsány Ferenc kormányfőt érte - írja Orbán Viktor megijesztette a magyarokat című, budapesti keltezésű tudósításában a cseh Hospodárské Noviny.</p>

Gyurcsány két éve az MSZP vezetésének zárt körű ülésén beismerte, hogy a választás előtt hazudott a választóknak; Orbán most azt magyarázza, mi vár a választókra a Fidesz választási győzelme esetén - jegyzi meg a mértékadó prágai lap.

Ismerteti Orbánnak a zárt körű találkozón elhangzott kijelentéseit, s rámutat, hogy Gyurcsány és a szocialisták már a hét végén ellentámadásba mentek át, hangsúlyozván: kibújt a szög a zsákból.

A legutóbbi fejlemények "felerősítették" a magyar politikai színpad "groteszk jellegét": a kisebbségi kormány bízik abban, hogy a jövő évi költségvetés jóváhagyását is túléli; az eddigi koalíciós szabaddemokraták egyre inkább ellenzékiként mutatkoznak; a jobboldali ellenzék szeretné jelentősen csökkenteni az adókat, de ugyanakkor ellenzi a szociális kiadások csökkentését.

Orbán kijelentését a nyugdíjak befagyasztásáról "kísérleti léggömbnek" lehet tekinteni - folytatódik a cikk. Mindez azt jelzi, hogy a következő választások előtt - legyen az előre hozott választás egy év múlva tavasszal vagy rendes választás 2010-ben - újra fel fognak pörögni az ígéretek, és a politikai pártok igyekezni fognak megnyerni a választók rokonszenvét.

Mégpedig pontosan úgy, ahogy azt két éve saját szocialista pártja vezetése előtt elmondott beszédében Gyurcsány beismerte - jegyzi meg a cseh üzleti és vállalkozói körökhöz közel álló Hospodárské Noviny.

Forrás: ma.hu

Orbán most mondta, vagy nem mondta?

„Sokaknak sok minden fog fájni” – idézte az állítólag Orbán Viktor szájából elhangzott szavakat az Index. A cikk állítása szerint a jóslat a Kéri László által vezetetett szeminárium zártkörű összejövetelén hangzott el.

„Nem hagyományos kormányzás lesz” - mondta Orbán Viktor a zártkörű rendezvényen. Az is elhangzott, hogy az állami nagyberuházásokat befagyasztanák, így a 4-es metró építését leállítanák, és az autópálya-építések kifizetéseit is blokkolnák.

Az Index úgy tudja, a Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy nincs ellenfele a jobboldalon, és miniszterelnökként pofonok kíséretében hazazavarná a Magyar Gárdát. Ráadásul Orbán Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!