Magyarország

2008.05.28. 19:54

Nincs előírva, mennyivel lehet megközelíteni egy zebrát

<p>Jelenleg semmilyen szabály nem írja elő, hogy az autók milyen sebességgel közelíthetik meg a kijelölt gyalogátkelőhelyeket.</p>

A rendőrség ezért hamarosan külföldi példák alapján javaslatcsomagot készít, megpróbálnak szigorításokat bevezetni a gyalogátkelők környékén - adta hírül az RTL Híradó.

Kedden egy négyéves kislányt gázoltak halálra Bonyhádon, múlt héten pedig egy idős asszony és unokája halt meg egy hasonló balesetben Pécsett.

A bonyhádi önkormányzat a keddi baleset miatt szerdán délelőtt rendkívüli ülést tartott. Arról egyeztettek, hogyan lehetne megelőzni a hasonló tragédiákat.

 A jövőben különböző útburkolati jelekkel próbálják rávenni az autósokat arra, hogy lassítsanak az átkelő előtt. Az ellenőrzés azonban nehéz, mivel a Kresz csak azt írja elő, hogy a gyalogátkelőt fokozott óvatossággal kell megközelíteni az autósoknak, de azt nem, hogy pontosan mennyivel hajthatnak.

Az elmúlt napok tragédiái miatt az országos rendőrfőkapitány elrendelte, hogy a tanítás befejezéséig minden iskola előtt polgárőrök és rendőrök vigyázzanak a gyerekekre.

Hamarosan készítenek egy javaslatcsomagot is, amelyben külföldi példák nyomán próbálnak szigorításokat bevezetni a gyalogátkelők környékén.

A négyéves kislányt kedden gázolta halálra egy teherautós Bonyhádon egy zebrán. Nagymamája is súlyos sérüléseket szenvedett, most is kórházban van.

Kiderült, hogy a sofőr megállt a gyalogátkelő előtt, több gyalogost is elengedett, majd elindult, és ekkor történt a baleset. Azt, hogy ki volt a felelős, még vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!