Magyarország

2008.05.13. 11:27

Megszavazza az SZDSZ a kormányátalakítást

<p>Megszavazza kedden a Parlamentben az SZDSZ az MSZP kormányátalakítással kapcsolatos javaslatait, vagyis életbe léphet az az új kormányzati struktúra, amelyet a kormányfő jelentett be, miután az SZDSZ kilépett a koalícióból.</p>

Horn Gábor, a párt keddi frakcióülése után azt mondta, "nem szívesen tesszük, de megszavazzuk a kormányátalakítást."

A liberális politikus a frakció döntését azzal indokolta, hogy ígéretet kaptak a kormányfőtől arra, hogy nem kerül majd többe az új struktúra működtetése, illetve, hogy nem fognak élni azzal a lehetőséggel, hogy minden minisztériumba két államtitkárt állítsanak. Horn Gábor hozzátette, az SZDSZ nem ért egyet a kormányátalakítással, de a többség úgy gondolja, hogy ez a kormánypárt felelőssége, konstruktív ellenzéki pártként lehetőséget adnak arra, hogy a kormánypárt által választott formában működjön a kabinet.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kiss Péter kancelláriaminiszter kedden tájékoztatta az SZDSZ-frakciót a kormányátalakítással kapcsolatos részletekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!