Magyarország

2008.05.17. 14:37

Kormányszóvívői tájékoztatás Dávid Ibolya nyílt leveléről

<p>Ha Dávid Ibolya komolyan is gondolná, hogy előrehozott választásokra van szükség, akkor nem várna fél évet a költségvetés decemberi szavazásáig - reagált az MDF elnökének nyílt levelére a kormányszóvivő.</p>

Daróczi Dávid közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy ha az ellenzéki pártok meg tudnának egyezni, akkor már most is élhetnének a parlament által nyújtott lehetőséggel. A kormányszóvivő szerint azonban árt Magyarországnak, hogy az MDF elnöke lemond a felelős politikáról. Ezt jelenti ugyanis, ha előre nemet mond a költségvetési javaslatra, holott annak tartalmát még nem is ismeri - zárul a közlemény.

Az ellenzéki pártok közös fellépését szorgalmazta a kisebbségi kormányzás megszüntetése érdekében az MDF elnöke. Dávid Ibolya nyílt levelet írt a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ elnökének is. Álláspontja szerint nem szabad fél évet elvesztegetni az előrehozott választás kiírásáig vagy egy új miniszterelnök kinevezéséig.

A Fidesz szerint az MDF elnöke nyitott kapukat dönget - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes-szóvivője. A KDNP nem szavazza meg a költségvetést, Semjén Zsolt hétfőn küld válaszlevelet Dávid Ibolyának - közölte Halász Zsuzsa, a KDNP frakció szóvivője a Független Hírügynökséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!